8.9.11

Заповядайте на "Бургаски вечери в Париж"

ИЗЛОЖБА - РИСУНКА - ГРАФИКА

МИРЕЛА КАРАДЖОВА

9 - 30 Септември 2011


по случай честването на

20 ГОДИНИ АЛИАНС ФРАНСЕЗ - БУРГАС






ОТКРИВАНЕ: 9 септември 2011, 18.00 ч.

Регионална Библиотека "П.К. Яворов"
ул. Булаир 10


http://www.besove.com/новини/28234/Художничката-Мирела-Караджова-ще-представи-новата-си-изложба-"Бургаски-вечери-в-Париж"



Този петък (9 септември) Регионалната Библиотека "П.К. Яворов" за втора поредна година представя изложба на младата художничка от Бургас Мирела Караджова. Авторката е подготвила графики, представляващи подбрани пейзажи от Париж и Бургас.

"Миналогодишната изложба беше концентрирана изключително върху Франция, докато тази година исках да засегна като сюжет и България, и да направя съпоставка между двете държави. Като оправни точки съм използвала Бургас и Париж, защото Бургас е най-добрият град за живеене в България, а Париж - най-добрият град за много други работи. Също така смятам да изненадам публиката с няколко хумористични графики, засягащи двете нации.", споделя Мирела.

Изложбата, озаглавена "Бургаски вечери в Париж" и тази година се състои с подкрепата на Алианс Франсез-Бургас и неслучайно съвпада с неговия двадесети юбилей. Откриването е в петък от 18.00 ч, а картините могат да се видят на ул. "Булаир"10 следващите 2 седмици.


No comments:

Post a Comment