9.9.11

Откриване на изложбата "Бургаски вечери в Париж"

20 години Алианс Франсез - Бургас

изложба Мирела Караджова

Vernissage de l'exposition "Soirées de Bourgas à Paris" - Мirella Karadzhova
Anniversaire de 20 ans d' Alliance Française de Bourgas„Настоящата изложба „Бургаски вечери в Париж” е организирана със съдействието на Алианс Франсез – Бургас, който тази година чества своя 20-ти юбилей. С гордост и удоволствие приех поканата от директорката на Алианс Франсез Добрина Маринова, да създадем проект, с който да изразим пред бургаската общественост нестихващия си франкофонски дух.

Идеята на изложбата е да потърся и намеря сходни точки между България и Франция. Тъй като имах удоволствието последната половин година да се потопя на място във френската атмосфера, впечатленията, които съм изразила в рисунките си, са още пресни и силни. И тъй като никога няма да спра да обичам Бургас, реших да го наредя сред главните сюжети в изложбата. Вклчила съм и поредица от хумористични рисунки, които изразяват основни символи от културата и навиците на двете нации.

Целта ми беше да предизвикам като гости на мероприятието не само франкофони, но и бургазлии, които да оценят привилегията да си от Бургас.”


No comments:

Post a Comment